top of page

Vaikuttavan kirjoittamisen koulutuspäivä

Päivitetty: 4. syysk. 2019


vaikuttava kirjoittaminen

Vaikuttavan kirjoittamisen koulutuspäivä Helsingissä 8.2.2018 klo 9-16, paikka ilmoitetaan myöhemmin.


Vaikuttavan kirjoittamisen koulutuksen kehitin medianomi (YAMK) -opinnoissani. Koulutuksessa hyödynnän pitkää ammattikirjoittajakokemustani, laajaa koulutustaustaani sekä pedagogista osaamistani tulevana ammatillisena opettajana.


Koulutuksen tietopohja koostuu retoriikan eetoksesta, paatoksesta ja logoksesta, retorisista ja perusteluiden keinoista ja tarinallisuudesta. Koulutuksen tehtävät räätälöin ilman eri maksua teidän toimialallenne, kun osallistujia päivän mittaisessa työpajassa on vähintään neljä henkilöä.


Koulutuspäivään liittyy myös noin tunnin mittainen yhteiskehittelyn työpaja, jossa varmistumme siitä, että sisällöt ovat sitä, mitä toivotte. Yhteiskehittely on metodi, jonka avulla kouluttaja ja tilaajaorganisaatio varmistavat, että koulutus keskittyy juuri toivomanne prosessin tai ongelmakohdan kehittämiseen.


Kiinnostutko koulutuksesta? Ilmoittaudu kouluttaja Rita Dahlille: ritdahl@gmail.com


Tässä koulutuksen kurssikuvaus. Koulutus kestää seitsemän tuntia. Koulutuspäivän hinta on 400 euroa (ja ALV)/henkilö.


Jos kyseinen päivä on vaikea, voit myös toivoa toista päivää ja päätämme sen kollektiivisesti.


Kurssikuvaus


Tavoitteet:

  • ymmärtää vaikuttavan kirjoittamisen periaatteet: vaikuttava teksti sosiaalisena toimintana ja eetos-paatos-logos-kuvion ruumiillistajana.

  • osaa hyödyntää tarinallisuutta ja luoda hyvän henkilöhahmon 

  • tunnistaa tärkeimmät retoriset ja perusteluiden keinot ja osaa hyödyntää niitä argumentoinnissaan 

  • osaa monilukutaidon keskeiset periaatteet: lukea, tulkita ja jonkin verran tuottaa monikanavaisia sosiaalisen median tekstejä.

Sisältö:

  • Retoriikan puhuja (eetos) -yleisö (paatos) – logos (perustelut) -ydinkuvio ja sen soveltaminen

  • Retoriset ja argumentoinnin keinot

  • Tarinallisuuden periaatteet

Sisältöä harjoitellaan tehtävien avulla, ja lisäksi vaikuttavien tekstityyppien, mielipideteksti, verkkoteksti, raportti, työelämätekstit avulla, toiveidenne mukaan.


Opittuja asioita harjoitellaan soveltamalla niitä monikanavaiseen sosiaaliseen mediaan tai toiveidenne mukaan juuri teille tärkeillä alustoilla ja/tai tekstityypeissä.


Kohderyhmät: Eri aloilla toimivat asiantuntijat viestinnän ammattilaisista markkinoinnin ammattilaisiin. Ihmiset, jotka tarvitsevat vaikuttavaa kirjoittamista työssään.


Toteutustapa: Lähiopetus: luennot, tehtäviä ja yhteinen palautekeskustelu.


Arviointi: Yhteinen palautekeskustelu ja opettajan palaute.


Koulutus on jatkuvasti tarjolla yksilöille, yrityksille, järjestöille ja muille kiinnostuneille tahoille. Kysy lisää, jos haluat tilata koulutuksen räätälöitynä: ritdahl@gmail.com


Lisäksi tarjolla

Tarjolla ovat myös lehtikirjoittamisen ja tutkivan kirjoittamisen koulutuspaketit, jotka sisältävät teoriat ja esimerkit. Niihin tutustut omalla ajallasi ja niiden perusteella kirjoitat oman tutkivan jutun juttusuunnitelman tai lehtikirjoittamisessa kolumnin, henkilöjutun ja kolumnin, joista saat kirjalliset kommentit. Suullisessa välisessiossa Skypessä analysoimme juttuesimerkkejä ennakkoon, ja tämä auttaa sinua kirjoittamisessa. Tämä analyysi auttaa siirtämään teoriaa käytäntöön eli toteuttamaan jutut. Tämä paketti on jatkuvasti tarjolla hintaan 200 euroa (ja ALV)/sparrattava henkilö. 

45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page